بیدمشک آنلاین

پاییگاه اینترنتی شخصی میلاد رضانژاد

پاییگاه اینترنتی شخصی میلاد رضانژاد

بیدمشک آنلاین

باکتری ها مقاوم تر می شوند!

سازمان بهداشت جهانی با بررسی ۱۱۴ کشور جهان از خطرافزایش مقاومت دارویی خبر داد . این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد , با انتشار گزارشی اعلام کرد جهان وارد دوره ی پسا آنتی بیوتیک شده است . دوره ای که عفونت های ساده ای که برای سالیان طولانی قابل درمان بودند , کشنده شدند .

سازمان بهداشت جهانی با بررسی ۱۱۴ کشور جهان از خطرافزایش مقاومت دارویی خبر داد . این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد , با انتشار گزارشی اعلام کرد جهان وارد دوره ی پسا آنتی بیوتیک شده است . دوره ای که عفونت های ساده ای که برای سالیان طولانی قابل درمان بودند , کشنده شدند .

به گزارش این سازمان , در صورتی که فورا برای مقالبه با این پدیده اقدام نشود , مقاومت دارویی تبعات بسیار خطرناکی را برجای خواهد گذاشت , به گفته ی کارمن پسووا سیلوا , مدیر بخش مقاومت آنتی بیوتیکی سازمان بهداشت جهانی : ابعاد جهانی این خطر بسیار جدی است . خانم سیلوا گفت این موضوعی است که در همه ی کشور ها باعث نگرانی شده , این مشکل تنها در یک کشور دیده نمی شود . نگرانی از این بابت وجوددارد که در همه ی کشورهای مورد بررسی دیده شده است مقابله با این پدیده نیاز به اقدام هماهنگ همه ی کشورها دارد . گزارش سازمان بهداشت جهانی برمقاومت ۷ باکتری عمده تمرکز دارد که در بروز بیماری هایی مانند ذات الریه , اسهال و عفونت خون نقش دارد . بنابراین گزارش تجویز دو آنتی بیوتیک مهم برای بیماران در بعضی از کشور های مورد بررسی حکایت از بی اثر شدن این داروها و مقاوم شدن باکتری ها در برابر آنها شده است .

هشدار در مورد ایران

به گزارش کنگره ی ملی تجویز منطقی آنتی بیوتیکها ایران یکی از کشورهایی است که با تجویز بیش از اندازه ی این داروها روبه رواست . مصرف آنتی بیوتیک در این کشور تقریبا برابر با کل مصرف آن در اروپا است , براین اساس مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۱۶ برابر استاندارد جهانی است . یکی از آنتی بیوتیک های بسیار قوی که تاثیر گذاری آن به شدت کاهش یافته کارباپنم است که در موارد پیشرفته ی درمان بیماری های ناشی از باکتری کلپسیلاپنومونیه کاربرد دارد . این باکتری منجر به بروز آلودگی خون , ذات الریه و عفونت های مختلف در نوزادان میشود . از سوی دیگر درحالی که در دهه ی ۱۹۸۰ میلادی مقاومت دارویی نسبت به درمان آلودگی مجاری ادراری به باکتری ای کولای تقریبا وجود نداشت .

این روزها تجویز آنتی بیوتیک برای درمان این عارضه در نیمی از موارد بی تاثیر است . باکتریها معمولا در طول زمان برای مقابله با آنتی بیوتیکها جهش ژنتیکی میکنند اما استفاده نادرست و بیش از اندازه از این داروها روند مقاومت دارویی را تسریع کرده است . سازمان بهداشت جهانی در گزارش خود گفته است برای مقابله با این پدیده علاوه بر تولید آنتی بیوتیکهای جدید به اقدام هماهنگ دولت ها برای کند کردن روند مقاومت دارویی نیاز است . این سازمان بر نیازه به ارتقاع بهداشت , افزایش دسترسی مردم به آب سالم , ضدعفونی کردن مراکز درمانی و گسترش ایمنی سازی به عنوان راه های کاهش نیاز به تجویز آنتی بیوتیکها تاکید کرده است .

منابع

 

سازمان جهانی بهداشت

http://www.who.int/drugresistance/documents/surveillancereport/en/

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

کاربران بیان میتوانند بدون نیاز به تأیید، نظرات خود را ارسال کنند.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی